VIDEO  Dva helikoptera sudarila se tijekom vježbe u Maleziji

sudar helikoptera
Twitter

Dva helikoptera malezijske mornarice sudarila su se u zraku tijekom vježbe, pri čemu je poginulo 10 članova posade.

Do nesreće je došlo u bazi Lumut u zapadnoj saveznoj državi Perak u utorak, navodi se u priopćenju mornarice.

"Potvrđeno je kako su sve žrtve bile mrtve na mjestu nesreće i poslane su u vojnu bolnicu u bazi Lumut na identifikaciju", navodi se u priopćenju.

Video koji kruži društvenim mrežama pokazuje nekoliko helikoptera kako lete u formaciji, a onda je jedan od rotora zakačio drugi prije nego što su oba pala na tlo.

Sadržaj se učitava...

Lokalna policija potvrdila je autentičnost snimke, a mornarica Malezije rekla je kako će provesti istragu o uzroku nesreće.

U nesreći su sudjelovali helikopter Eurocopter AS555SN Fennec s tri člana posade i helikopter za pomorske operacije AW139 sa sedam osoba.

Lokalni mediji izvijestili su kako se AW139 srušio na sportski kompleks u mornaričkoj bazi, dok je Fennec udario u obližnji bazen.

Ministar obrane Mohamed Khaled Nordin rekao je kako su se dva zrakoplova pripremala za paradu koja slavi 90. obljetnicu Kraljevske malezijske mornarice, koja se trebala održati u subotu.

Napore su poduzeli kako bi se potvrdili identiteti poginulih članova posade, svi mlađi od 40 godina, rekao je Mohamed Khaled novinarima.

Incidenti s helikopterima nisu rijetkost u jugoistočnoj azijskoj državi. Prošlog mjeseca, helikopter malezijske obalne straže srušio se u tjesnacu Malakka bez žrtava. Godine 2016. zamjenik ministra bio je među onima koji su poginuli nakon što je Eurocopter AS350 srušen u malezijskoj saveznoj državi Sarawak.