FOTO/VIDEO  Raqqa glavni grad ISIL-ovog 'kalifata' pod udarima anti-ISIL koalicije

Sirija, Turska, Turski dužnosnici, sirijske vlasti, Vijeće sigurnosti UN, minobacačka granata, džihadisti, kurdski borci, Sirija, Turska, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Raqqa, Sirija, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, libija, tripoli, Turska, grobnica, Ahmet Davutoglu, invazija, radikalni islamisti, islamisti, Sirija, rat u siriji, Sirija, ISIL, rat u siriji, Sirija, rat u siriji, rat u siriji, Allepo, rat u siriji, francuzi, Sirija, rat u siriji, Palmira, Sirija, Sirijska vojska, sirijski pobunjenici, Ekstremisti iz ISIL-a, Sirija, Sirijska vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, Allepo, rat u siriji, Sirija, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, Al-Qaryatayn, ISIL, Sirijska vojska, Aleppo, Sirija, Deir al-Zora, Sirija, Sirija, rat u siriji, Turkmenske planine, Raqqa, Sirija, Daraa, Sirija, Sirija, ruske oružane snage, Generalni tajnik UN-a, Antonio Guterres
Opozicijski izvor SOHR ističe kako je većina napada izvedeno u okruženju samog grada Raqqa, glavnog grada tzv. ISIL-ovog "kalifata". Informacije također govore kako je meta bila i sirijska vojna baza 17. divizije koja je u srpnju pala u ruke ISIL-a.

U isto vrijeme sirijske zračne snage također nastavljaju s žestokim zračnim udarima na položaje militanata diljem zemlje, a tijekom jučerašnjeg dana meta su bila njihova uporišta u gradu Jassim, na prostoru južne provincije Deraa.
Unatoč činjenici da i američke i sirijske zračne snage udaraju na istog neprijatelja, sirijsku vojsku nastoji se medijski diskreditirati s tvrdnjama da u njihovim napadima stradavaju civili.

Uz takve tvrdnje često se "prigodno" izostavlja novi izvještaj UN-a u kojem se ističe kako je u američkim zračnim napadima u Siriji do sada ubijeno preko 50 civila. Službeni Damask također je reagirao na medijsku kampanju poručivši SAD-u kako takve informacije očito "dobivaju od terorista"Žestoke borbe i dalje se vode za kurdski grad Kobani na sjeveru Sirije, uz tursku granicu. Izvori prenose kako je tijekom vikenda u Kobaniju ubijeno najmanje 62 ljudi.

ISIL su pojačali svoje napade na Kobani - u okolicu grada doveli su dodatna pojačanja iz drugih dijelova zemlje, no također stižu informacije koje govore kako su počeli napadati grad i sa sjeverne strane, dakle iz pravca Turske. To bi značilo da im Turska dopušta da prelaze granicu.

Izvor: Reuters , Al-Arabiya ,SOHR