FOTO/VIDEO  Ofenziva u Aleppu se nastavlja

sirija
Ofenziva u Aleppu se nastavlja - kako prenose opozicijski izvori, tijekom jučerašnjeg dana ruske zračne snage izvele su niz napada na prostorima sjeverno od grada, prostorima koji se nalaze pod kontrolom militanata. U isto vrijeme sirijska vojska artiljerijom udara po militantima na prostoru stare gradske jezgre.

U isto vrijeme stižu neprovjerene informacije kako Rusija šalje dodatne vojne zrakoplove u Siriju dok SAD sve glasnije upozorava kako se ova ofenziva u Aleppu ne smije nastaviti.

Ipak, ofenziva u Aleppu se nastavlja, a započela je prije 10 dana. Ovo je do sada najambiciozniji pothvat sirijske vojske koja pokazuje kako je donijeta odluka da će se pokušati preuzeti kontrola nad cijelim gradom. Podsjetimo, velika bitka za Aleppo traje još od sredine 2012. godine.

Opozicijski izvori s terena ističu kako su zračni napadi izvedeni primarno na prostorima koje militanti koriste kao logističke rute - na cesti Castello i gradskoj četvrti Malah. U isto vrijeme na terenu najžešći sukob trenutačno traje na prostoru gradske četvrti Suleiman al Halabi.