FOTO/VIDEO  Nakon 3 godine opsade

Sirija, rat u siriji, Sirija, rat u siriji, Deir ez-Zor, sirijski sukob, Sirija, ISIL, anti-ISIL koalicije , Ekstremisti ISIL-a
Sirijska vojska zauzela je utvrđeni prostor u blizini Deir ez-Zora koji je tijekom jučerašnjeg dana pogođen ruskim krstarećim raketama - iz Moskve navode kako je u tom masivnom napadu, kojeg je izvela fregata iz Mediterana, ubijeno više od 200 ISIL-ovih terorista. Na tom prostoru je sirijska vojska pronašla veće količine oružja, eksploziva i oklopnih vozila.

Nadalje, dok su sirijske snage čistile prostor pronašli su veliku mrežu podzemnih tunela koje su koristili teroristi. Tamo je pronađeno još oružja, ali i cijele prostorije u kojima su živjeli pod zemljom. Sve ovo upućuje kako su se pripremali na dugotrajnu obranu svojih pozicija pred gradom.
Iz ruskog ministarstva obrane navode kako je veliki napad krstarećim raketama bio ključna pomoć sirijskoj vojsci u razbijanju obruča oko grada Deir ez-Zor.

Tijekom jučerašnjeg dana objavljene su i prve snimke susreta sirijske vojske koja je probila obruč i sirijskih vojnika koji su se više od 3 godine nalazili unutar tog obruča.