FOTO/VIDEO  Makedonska policija objavila snimku krvave akcije u Kumanovu

makedonija akcija terorizam
Na snimci se vide pripadnici policije u akciji, ulične borbe, zarobljavanje nekoliko terorista i zapljena oružja. Makedonska policija, podsjećamo, tvrdi da je za sukobe u Kumanovu kriva albanska teroristička skupina, iako je dobar dio makedonske javnosti sumnjičav prema službenoj verziji događaja.

Makedonsko ministarstvu u Zagrebu danas je izdalo priopćenje u kojem stoji da je akcija u Kumanovu završena, te da je sigurnosna prijetnja u potpunosti neutralizirana. Policija je, navodi se u priopćenju, pronašla ogromni arsenal oružja koje je poslano na analizu. U akciji je, navodi se u priopćenju, poginulo osam policajaca, a 37 ih je ranjeno.

Makedonci tvrde da je 14 terorista ubijeno, a 33 ih je privedeno. Zarobljeni teroristi priznali su, stoji u priopćenju, da su u Makedoniju počeli dolaziti početkom mjeseca i pripremati se za vojnu akciju protiv državnih institucija i civilne infrastrukture.

Makedonci tvrde da se radi "o jednoj od najopasnijih kriminalnih grupa s političkim ambicijama u regiji". Naglašavaju da su članovi ove grupe zadnjih godina bili uključeni u razne napade, a za nekima su raspisane i međunarodne tjeralice zbog nasilnih zločina.

"Prema do sada poznatim informacijama, najistaknutiji lideri ove skupine su Muhamed Krasnici, državljanin Kosova, poznat kao zapovjednik Malisheva, Mirsad Nrecaj, državljanin Kosova, poznat kao zapovjednik NATO, Sami Ukshini, državljanin Kosova, poznat kao zapovjednik Sokoli, Beg Rizaj, državljanin Kosova, poznat kao zapovjednik Begu i Deme Shehu, državljanin Kosova, poznat kao Juniku", tvrde iz makedonske ambasade.