AKCIJA SIPA-e Uhićen muškarac koji je prijetio da će pobiti sve nevjernike i židove

SIPA
Klix

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine na području Zenice realizirali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije i uhitili jednu osobu.

Osoba je uhićena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'terorizam' propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz SIPA-e.

Nakon uhićenja osoba je provedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu osobe će se odrediti Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i to dva mobilna telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na mjestu događaja utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju.

Prema prikupljenim saznanjima, uhićena osoba je na svom Facebook profilu objavila video snimku na kojoj se se ista nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i židove, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke.

Navedene aktivnosti su realizirane u suradnji s Obavještajno - sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutarnjih poslova Zeničko - dobojske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.