FOTO/VIDEO  Južno od Aleppa velika ofenziva protiv militanata

Sirija, Turska, Turski dužnosnici, sirijske vlasti, Vijeće sigurnosti UN, minobacačka granata, džihadisti, kurdski borci, Sirija, Turska, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Raqqa, Sirija, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, libija, tripoli, Turska, grobnica, Ahmet Davutoglu, invazija, radikalni islamisti, islamisti, Sirija, rat u siriji, Sirija, ISIL, rat u siriji, Sirija, rat u siriji, rat u siriji, Allepo, rat u siriji, francuzi, Sirija, rat u siriji, Palmira, Sirija, Sirijska vojska, sirijski pobunjenici, Ekstremisti iz ISIL-a, Sirija, Sirijska vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, Allepo, rat u siriji, Sirija, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, Al-Qaryatayn, ISIL, Sirijska vojska, Aleppo, Sirija, Deir al-Zora, Sirija, Sirija, rat u siriji, Turkmenske planine, Raqqa, Sirija, Daraa, Sirija, Sirija, ruske oružane snage, Generalni tajnik UN-a, Antonio Guterres
Sirijska vojska pokrenula je veliki napad na militante južno od Aleppa - izvori prenose kako je ovo najžešći napad sirijskih snaga otkako je na snagu stupio sporazum o prekidu vatre u veljači ove godine.

Ova eskalacija mogla bi ugroziti primirje koje je postignuto nakon dogovora između SAD-a i Rusije. Cilj primirja bio je pokrenuti mirovne pregovore u Ženevi, no, izgleda kako se u Ženevi trenutačno ne ostvaruje znatan napredak, a to znači da postoji vjerojatnost da će se sukobi ponovno rasplamsati.

Islamistički militanti, koji dobivaju potporu od Zapada, ističu kako se upravo nalaze pod žestokim zračnim napadima južno do Aleppa. Riječ je o prostoru gdje je ovog tjedna Al-Qaeda srušila jedan sirijski vojni zrakoplov.