Hercegovka koja gotovo trideset godina živi u Barceloni za hercegovina.info: 'Ovdje vlada ludnica, sve je blokirano!'

katalonija, nezavisnost Katalonije, katalonija, Madrid, prosvjedi

Već danima traju sukobi na ulicama Barcelone. Prosvjednici traže slobodu za devet pripadnika, katalonskih lidera, koji su lišeni slobode, te su osuđeni na zatvorske kazne od 9 do 13 godina zbog organiziranja referenduma za nezavisnost 2017. godine.

Veliki neredi sinoć su se dogodili kada su se sukobili pripadnici radikalne desnice i onih koji traže nezavisnost Katalonije.

Iz Barcelone se za Hercegovina.info javila Hercegovka koja gotovo trideset godina živi u Barceloni.

-Ovdje vlada ludnica, sve je blokirano. Vlakovi gotovo da ne voze, otkazani su brojni letovi, a ulice od Tarragone i Girone prema Barceloni su blokirane, zaustavljen je promet i velike su kolone, kaže za Sandra Barišić, te nastavlja:

-Ne rade ni škole ni fakulteti, a i zdravstvene ustanove svedene su na minimum. Od strane onih koji se bore za nezavisnost Katalonije blokirane su ključna mjesta koja su zaustavila normalno funkcioniranje. Sinoć su u gradu vladali veliki neredi između pripadnika radikalne desnice i onih koji žele neovisnost. Bilo je dosta privedenih, ali mnogo ranjenih u tim neredima. Situacja je krajnje napeta, a danas slijedi generalni štrajk. Ljudi iz svih krajeva Katalonije izlaze na ulice Barcelone, kazala je u razgovoru za Hercegovina.info Sandra Barišić.