NEPREPOZNATLJIVI Barcelona se još jednom ove sezone čupala u zadnjim sekundama

FC Barcelona, espanyol, katalonija, La Liga

U derbiju 24. kola španjolskog nogometnog prvenstva Espanyol i Barcelona su odigrali 2:2 nakon što je Barca izjednačila u šestoj minuti nadoknade.

Barcelona je povela, Espanyol je potom okrenuo rezultat i činilo se kako će ostvariti prvu ligašku pobjedu protiv gradskog suparnika nakon 13 godina. Posljednji put Espanyol je u prvenstvu dobio Barcelonu 21. veljače 2009. rezultatom 2:1. Nakon toga Barca je dobila 18 susreta, a pet utakmica je završilo bez pobjednika.

I ovoga puta je Espanyol imao 2:1 i činilo se kako će crna serija okončati, no gol Luuka de Jonga u šestoj minuti nadoknade spasio je Barcelonu poraza.

"Blau Grana" je povela već u drugoj minuti golom Pedrija, no u 40. minuti je sjajnim golom s ruba kaznenog prostora izjednačio Sergi Darder.

U 56. minuti Gabi je doveo goste u novu prednost, no pogodak je naknadno poništen nakon video pregleda zbog zaleđa. Međutim, pogodak Raula de Tomasa u 64. minuti za vodstvo Espanyola je bio regularan. Darder je uputio sjajnu dugačku loptu, Eric Garcija se loše postavio, što je iskoristio De Tomas prsima je primio i pogodio za 2:1.

U sudačkoj nadoknadi obje su momčadi ostale s igračem manje. Zbog naguravanja su domaći veznjak Nicolas Melamed i Barcelonin branič Gerard Pique dobili žute kartone, a kako su im to bili drugi morali su ranije napustiti teren.

Kada se već činilo kako će Espanyol izdržati, Adama Traore je u šestoj minuti nadoknade ubacio, a De Jong sjajno glavom pogodio za 2:2.