VIDEO  Pogledajte kako izgleda kada Grabar-Kitarović i Škoro čitaju Pipi Dugu Čarapu

Pipi Duga Čarapa, Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro, Kolinda Grabar Kitarović, Hrvati u BIH, Kolinda Grabar Kitarović, potpisi, štand, Zagreb

Društvenim mrežama kruži video na kojem predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čita ulomak iz dječje knjige Pipi Duga Čarapa švedske spisateljice Astrid Lindgren. Osim nje, Pipi Dugu Čarapu čitao je i - Miroslav Škoro.

U travnju ove godine nastao je video u kojem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svom uredu na Pantovčaku čita Pipi Dugu Čarapu.

Na samom početku tog videa predsjednica hrvatske kaže da se s veseljem odazvala molbi Martine Mihalić, nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita ulomak iz knjige Pipi Duga Čarapa koja je, kaže predsjednica, ''godinama dio djetinjstva djece diljem svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice''.

Predsjednica zatim nastavlja s usporedbom Astrid Lindgren, autorice Pipi Duge Čarape, i Ivane Brlić Mažuranić čije djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića čije priče, kaže, često čita s učenicima osnovnih škola. Pozvala je djecu da s roditeljima čitaju knjige Ivane Brlić Mažuranić, ali i drugih autora, i to na glas kako bi ''slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika''.

Kako izgleda kada predsjednica izražajno čita dječju knjigu, pogledajte u videu ispod.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=Qg5tXeFiwq8

Predsjednica RH nije jedina koja je rado odgovorila na molbu Martine Mihalić, već je to učinio i – Miroslav Škoro. On je, dok je čitao Pipi Dugu Čarapu, u krilu čak držao i psa.

https://www.youtube.com/watch?v=kK4_KS9V0Uk