Uskoro na tržište izlazi 'Čokolinda', predsjednica Hrvatske dala odobrenje za proizvod

Kolinda Grabar Kitarović, damir krstičević, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Bandić, Hrvatska, Kolinda Grabar Kitarović, BIH, čokolinda, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ BiH, Kolinda Grabar Kitarović

Obilazeći Koprivničko-križevačku županiju predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je kako je Podravkinim menadžerima dala suglasnost da jedan svoj proizvod nazovu po njoj - Čokolinda.

- Rekla sam kolegama iz Podravke: 'Dajem vam svoju suglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako.' Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Europe nego i u području Zaljeva i drugih država.

Nek' nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati - kazala je predsjednica u Hrvatskom domu i Križevcima.

Otkrila je kako se u utorak u stanci predizbornih skupova u Bjelovaru, Virju, Koprivnici i Križevcima sastala i s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom.

Inače, kovanica Čokolinda nastala je nakon bure koja se podigla tijekom predsjedničine podjele darova dubrovačkoj djeci u prosincu 2016. godine. U paketu se tada, našla i čokoladica srpske tvrtke Pionir, pa se Kolinda Grabar Kitarović ispričala djeci i javnosti. Mini afera s čokoladicom Mony, prozvana je tada Čokolinda.

Kako prenosi Prigorski predsjednica je u Križevcima govorila o svojim dosadašnjim postignućima i onome za što će se zalagati ako dobije novi mandat.