Uskoro na tržište izlazi 'Čokolinda', predsjednica Hrvatske dala odobrenje za proizvod

Uskoro na tržište izlazi 'Čokolinda', predsjednica Hrvatske dala odobrenje za proizvod

Obilazeći Koprivničko-križevačku županiju predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je kako je Podravkinim menadžerima dala suglasnost da jedan svoj proizvod nazovu po njoj - Čokolinda.

- Rekla sam kolegama iz Podravke: 'Dajem vam svoju suglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako.' Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Europe nego i u području Zaljeva i drugih država.

Nek' nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati - kazala je predsjednica u Hrvatskom domu i Križevcima.

Otkrila je kako se u utorak u stanci predizbornih skupova u Bjelovaru, Virju, Koprivnici i Križevcima sastala i s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom.

Inače, kovanica Čokolinda nastala je nakon bure koja se podigla tijekom predsjedničine podjele darova dubrovačkoj djeci u prosincu 2016. godine. U paketu se tada, našla i čokoladica srpske tvrtke Pionir, pa se Kolinda Grabar Kitarović ispričala djeci i javnosti. Mini afera s čokoladicom Mony, prozvana je tada Čokolinda.

Kako prenosi Prigorski predsjednica je u Križevcima govorila o svojim dosadašnjim postignućima i onome za što će se zalagati ako dobije novi mandat.