Radončić: Nema smisla praviti državnu vlast koja će majorizirati Hrvate, ali nije isključeno da SBB glasa za Kukića

izbori 2010, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić, Milorad Dodik, Fahrudin Radončić, Dragan Čović, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, Zlatko Lagumdžija, Vlada, granična policija bih, Sudan, un misija, kutlovac, Fahrudin Radončić, korupcija, borba, uhićenja, Midhat Osmanović, Ministarstvo sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić, SDA BIH, HDZ BiH, Fahrudin Radončić, sloboda, sud bih

... predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH, izrečena u emisiji 'HadžiFace to Face'.

On je kazao da SBB ne očekuje mjesto u državnoj vlasti, dok za sadašnje stanje s neformiranjem vlasti optužuje i bošnjački i srpsko-hrvatski blok. Radončić je kazao da je hrvatsko pitanje objektivan problem u BiH, i za takav položaj Hrvata okrivljuje izravno Zlatka Lagumdžiju. Eliminiranje izborne volje hrvatskog naroda nije dobro za BiH, zaključio je on.

Lagumdžija ima dvostruke kriterije, smatra Radončić-Kad su u pitanju Bošnjaci Lagumdžija kaže da je on legitiman predstavnik Bošnjaka, a kad su u pitanju Hrvati, on osoprava da su legitimni predstavnici dva HDZ-a, a jesu.

U istupu punom kontradiktorrnosti Radončić je kazao kako "nema smisla praviti državnu vlast koja će majorizirati Hrvate, kazao je Radončić, te dodao, kako je bolja iakakva, nego nikakva državna vlast. "

Kandidaturu Slave Kukića za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH on je ocijenio kao mršavo kadrovsko rješenje SDP-a. Nazvao ga je malim publicistom teške retorike, ali nije isključio mogućnost da SBB ipak glasa za ovog kandidata.

( R. I. / Dnevnik.ba)