RADONČIĆ "Ne možete predstavljati Hrvate, a da nikada ne odete u Široki Brijeg, da ne odete u zapadnu Hercegovinu"

RADONČIĆ "Ne možete predstavljati Hrvate, a da nikada ne odete u Široki Brijeg, da ne odete u zapadnu Hercegovinu"
PR

Lider SBB-a Fahrudin Radončić gostovao je u emisiji 'Telering' urednika i voditelja Mate Đakovića. Radončić je između ostalog govorio i o izboru za članove Predsjedništva BiH. Na pitanje Mate Đakovića, kako Srbima pojasniti da taj veći broj bošnjačkih glasova neće jednog dana izabrati i srpskog člana Predsjedništva, Radončić je odgovorio:

"To su ti strahovi koje podgrijavaju i pojedini političari iz RS i dok političkom scenom upravljaju strahovi ili matematika koja pokazuje da ti strahovi će jednoga biti realni, neke ideje koliko god da su pametne, koliko god da su napredne, vi morate ostaviti po strani. Živi se od sadašnjosti, idemo razmišljati o budućnosti. Jer vi morate imati posložene međuentitetske i međunacionalne odnose u BiH.

Ako želite da se BiH ekonomski razvija, ako ste prijatelj, ako ste patriot idemo se natjecati, kažem vam ponovo, u izgradnji, u pravljenju dobrih stvari, u pravljenju pozitivne atmosfere. Dalje, ako vi želite biti predstavnik hrvatskog naroda ili član Predsjedništva iz tog korpusa, pa morate učiniti sve da Hrvati u vama vide ili makar dio njih svog predstavnika. Ne možete predstavljati Hrvate, a da nikada ne odete u Široki Brijeg, da ne odete u zapadnu Hercegovinu. Zamislite sutra da Bošnjake predstavlja netko tko ne smije hodati Sarajevom. To su realnosti. Može netko reći, Radončić priča stvari koje ne stoje, ali neka me demantira, neka me demantiraju, neka prošeta", rekao je Radončić između ostalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj se učitava...