HSS: HSP Zvonke Jurišića čini veleizdaju istupanjem iz svehrvatskog bloka

u FBiH ,a to su uz SDA, NS RZB i HSP, osjećamo se dužni hrvatskom narodu u BiH očitovati po tom pitanju.

Hrvatska seljačka stranka nema namjeru komentirati koalicije bošnjačkih (SDP i SDA) stranaka, kao i stranaka koje zastupaju privatna poduzeća (NSRZB). Ocjenu o tomu ostavljamo njihovim biračima.


HSS čak neće obratiti posebnu pozornost na još jedan pokušaj SDP-a da izigra volju cijelog konstitutivnog naroda u BiH, te ga dodatno ponizi i više nego podmuklim instaliranjem Željka Komšića za člana Predsjedništva iz reda najmalobrojnijeg hrvatskog naroda.

Ono o čemu će se HSS očitovati je čin veleizdaje koju najavljuje počiniti g. Zvonko Jurišić sa svojim HSP-om!

U ranijim priopćenjima HSS je jasno napominjao da u ovom odsudnom trenutku za budućnost Hrvata u BiH, kada nam predstoje Ustavne promjene, imajući u vidu malobrojnost hrvatskog naroda u BiH, jedino jedinstveni možemo postići da te promjene ne budu na štetu najmalobrojnijeg naroda, te da kroz njih dođemo administrativno-teritorijalnog preustroja u kojem bi Hrvati ostvarili ravnopravnost.


Tada je HSS jasno naglasio da će istupanje bilo koga iz svehrvatskog bloka smatrati veleizdajom.
Nažalost, ovaj scenarij se ostvaruje.

Stav je HSS-a da HSP Zvonke Jurišića bjelodano čini veleizdaju istupanjem iz svehrvatskog bloka, te stoga Hrvatska seljačka stranka, trenutačno prekida svu komunikaciju i suradnju sa Hrvatskom strankom prava do promjene vodstva stranke i promjene politike HSP-a prema Hrvatima