Zračna luka Mostar: Nitko nas nije kontaktirao oko zračne linije sa Zagrebom

Zračna luka Mostar

... otvoren je zračna linija prema švedskog Goteborgu, a uskoro će početi i letovi iz Libanona prema Mostaru. Kako nam je rekao jedan od vodeći ljudi Zračne luke Mostar Marko Đuzel, očekivanja su da ove godine, ako vremenske prilike budu u skladu s očekivanjima, broj putnika bude veći 15 posto u odnosu na 2014. godinu.

- Libanon nam se vraća nakon 10 godina. U suradnji s agencijom G tpur i Davorom Ljubićem sklopili smo ovaj dogovor i očekujemo oko 50 letova ove godine. U suradnji s Lasta Travelom otvorena je zračna linija s Goteborgom i očekujemo i tu veliki broj putnika. Projekcije govore kako bi kroz našu zračnu luku ove godine trebalo proći između 85 000 i 90 000 putnika - istaknuo je Đuzel.

Dodao je kako su očekivanja za 2016. daleko veća nego sada kada se govori o zračnim koridorima s skandinavskim zemljama, te kako tekuća godina služi za testiranje tržišta i isplativosti ovih zračnih linija. Komentirajući najavu otvaranja zračne linije Zagreb - Mostar, Đuzel je rekao kako Zračnu luku Mostar još nitko nije kontaktirao po ovome pitanju.

- Menadžment Zračne luke Mostar konstantno radi na projektima uspostave novih zračnih linija, ali nas još nitko nije kontaktirao oko uspostave zračne linije sa Zagrebom. Vidjeli smo medijske najave i nadamo se kako će uskoro doći do kontakta između nas i tvrtke koja je najavila ove letove - pojasnio je sugovornik portala prvi.tv.