Nordijskim hodanjem do zdravlja

1/5

U cilju promicanja nordijskog hodanja, sportsko rekreativna udruga "Zdrav korak" iz Mostara za svoje članice i članove...

.. organizirala je i ove godine posjet Montegrottu i sestrinskoj udruzi "Nordic walking Terme Eugene".

Tijekom četverodnevnog boravka u prekrasnoj talijanskoj pokrajini Veneto, od 29.3 do 2.4 upriličeno je nezaboravno druženje za 35 članica i simpatizera nordijskog hodanja iz Mostara. Zahvaljujući gospodinu Silviu Nardu, čija je velika zasluga održavanju dugogodišnjeg prijateljstva između Montegrotta i Mostara, boravak je organiziran u hotelu "Petrarca" sa prekrasnim termalnim bazenima.

Iz mostarske udruge za naš su portal kazali: "Ovog puta nismo se zadržavali samo u gradu domaćinu, već smo pod stručnim vodstvom gospođe Paole Moresa razgledali znamenitosti Padove, Trevisa i Venecije. U susretu sa našim kolegicama iz talijanske udruge organizirana je večernja hodnja u Montegrottu pod vodstvom gospođe Nicolette, inače instruktorice nordijskog hodanja. S predsjednicom udruge "Nordic walking Terme Eugene", gospođom Angelom Targa, dogovorile smo da idući put organiziramo duže zajedničke hodnje eugenskim brežuljcima te ih pozvali da što prije posjete Mostar gdje će nam biti dragi gosti. Nordijsko hodanje najbrže je rastuća rekreativna aktivnost u svijetu jer potiče hodanje u prirodi, a pogodna je za svaku životnu dob. Ovakav oblik rekreacije preporuča se svima jer posebno dobro utječe na zdravlje i oporavljanje od stresa kojemu smo svi previše izloženi te su se u to na ovom putovanju imale priliku uvjeriti i naše nove članice". 

 

HERCEGOVINA.info

04.04.2017 u 16:26