Mostar: Ispovijest žene koja je bila korak do smrti na letu prije stradalih

Mostar, pad zrakoplova
...ali nastavlja se potraga za uzrokom nesreće, javlja N1.

Kako je potvrđeno u Ministarstvu prometa, prikupljeni su svi dijelovi aviona, i odneseni na vještačenje. U međuvremenu, mnogo je teorija o uzroku nesreće, ali i pitanja koliko su letjelice koje lete bh. nebom sigurne za putnike?

Dajana Cjetković bila je u grupi koja je letjela u istoj letjelici, neposredno prije tragično nastradalih u kobnoj nesreći.

"I kad smo se vraćali saznali smo tu informaciju, prvo preko radija. Kad sam saznala, osjećala sam kao da sam izbjegla smrt za jedan korak. Ali, mislim da je sudbina tako htjela da se dogodi", kazala je za Dajana za N1.

Dajana priča da je imala vrlo ugodno letenje, te da su članovi posade bili vrlo profesionalni.

"Sjedila sam do pilota. Na nozi je imao papir u koji sam pogledala. Pilot se nasmijao i rekao da je to standardna procedura, i da bez obzira koliko puta danas lete moraju svaku tu stavku provjeriti. I to je trajalo prilično dugo, jer je svaku tu stavku provjeravao dva puta".

Baš kao i Dajana, Mostar i cijela Bosna i Hercegovina još SU pod utiskom velike tragedije. Dan sahrane stradalih biti će i Dan žalosti, a Komemoracija za petoro poginulih, od toga troje djece, biti će u utorak.

Izvor: N1.