GO HDZ Mostar: "Pet je do dvanaest" za donošenje gradskoga proračuna za 2012. godinu u Gradskom vijeću

Mostar, Gradska vijećnica, pucnjava, HDZ BiH, Mostar, Mostar, Gradska vijećnica, komunalno, klub Bošnjaka, Gradsko vijeće Mostar, Mostar, Gradska vijećnica, vjenčanje
Svaka odgoda dovodi u upit normalno funkcioniranje Mostara, izravno šteti građanima i proračunskim korisnicima, te vodi u kaos koji nikomu ne koristi, navode u priopćenju iz Gradskog odbora HDZ-a BiH.

Unatoč činjenici što je nacrt proračuna u odnosu na prošlu godinu smanjen, što se bilježi trend pada i smanjenog prikupljanja sredstava, nekadašnji nesrazmjeri izdvojenih sredstava u kulturi nauštrb kulturnih institucija hrvatskoga naroda ovoga puta u proračunskom okviru za 2012. godinu moraju biti izjednačeni, a institucije koje promoviraju kulturni i nacionalni identitet Hrvata na ovim prostorima opstati i normalno funkcionirati.

Pozivamo sve vijećnike Gradskoga vijeća Grada Mostara da započnu s radom u obnovljenoj zgradi Gradske vijećnice i počnu rješavati nagomilane probleme jer više nema vremena i prostora za ispraznu retoriku mržnje, politikantstvo, netoleranciju i osobne hirove, a posebice ne na vraćanje u prošlost. Gospodo, ne zaboravite ovo je 2012.godina, a ne kraj Drugog svjetskog rata.

Također nećemo dopustiti gaženje dostojanstva hrvatskoga naroda nametanjem kompleksa ustaštva, dodaje se u priopćenju. Osuđujemo aktualno opstruiranje rada Gradskoga vijeća od strane Kluba Bošnjaka, organizatora različnih inicijativa s predznakom "Mostara i mostarskog" koje ima za cilj stvaranje napetosti u gradu i zaustavljanje svih pozitivnih tijekova.

U prilog tomu i činjenica kako ne postoje nikakvi racionalni razlozi što nije zaživjelo novoosnovano poduzeće Mo - Parking i što njegovih 60 radnika (koji su višak gradske administracije) nije otpočelo s radom. Pola godine se čeka na odluke Gradskoga vijeća Grada Mostara, početak rada i prihodovanja. Neodgovorno, sramotno i na štetu gradskoga proračuna! Vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Mostara građani su na proteklim izborima dali svoj glas i mandat.

Ne smiju ni u jednom trenutku zaboraviti da im je dan glas da ih predstavljaju, budu njihov servis, upravljaju promjenama i dovedu investitore i razvojne projekte na ove prostore. Istodobno, Mostar kao povijesno, gospodarsko, političko i kulturno središte Hercegovine zaslužuje razvoj,istovjetan tretman poput svih ostalih većih urbanih središta na području BiH, te svakako zaslužuje prestati biti grad slučaj, ističe se u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a BiH.