DRAMA U ERONETU Bijedić: Pušić prijetio da će upucati članove Uprave kao zečeve

Eronet, HT MOSTAR

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, u čijoj nadležnosti je ovo poduzeće, potvrdio je ove informacije otkrivši kako se u HT Eronetu čuju i teške riječi.

Piše: N.B, D.P / Dnevni list

Bijedić kaže kako predsjednik starog Nadzornog odbora HT-a Žarko Pušić proteklih dana prijeti zbog namjere nove federalne vlasti da održi Skupštinu društva.
-Pušić je članovima sadašnje Uprave, gospodinu Primorcu (Vilimu) i dvama članovima ispred zagrebačkog THT-a kazao da ne slušaju neprijateljsko ministarstvo i nelegalnog ministra, već da moraju njega slušati, a ukoliko ga ne budu slušali da će ih upucati kao zeca, naglasio je Bijedić, potvrdivši još jednom kako je prijetnja upućena Vilimu Primorcu i članovima THT-a-a iz Zagreba.

Pušić ne zna

Bijedić je naveo kako ima čvrste garancije da je to javno izrečeno istaknuvši kako se radi o ozbiljnoj prijetnji o kojoj treba povesti računa u pravom svjetlu.
-Možete misliti što će se odvijati na Skupštini kada se tako obraća ljudima, naglasio je Bijedić, pojasnivši kako je trenutno mučna situacija, ali je najavio kako se neće pokolebati. Radi se o jalovim prijetnjama koje mogu izazvati samo kontraefekt, smatra resorni ministar te napominje da Vlada kao većinski vlasnik HT-a Mostar ima pravo mijenjati rukovodstvo i nadzorne odbore, a tako će se i ponašati.

Pušić demantirao

Jučer su iz Dnevnog lista sve ovo pokušali provjeriti i kod Žarka Pušića koji je odbacio navode Bijedića.

-Ne znam ništa, kažem vam, možemo to postaviti na papir pa ćemo vidjeti. A koji ministar, stvarno ne znam i o kakvoj je sjednici bilo riječ, nemam pojma. Pitajte vi vaš izvor informacija, kratko je komentirao Pušić.

Za četvrtak, 4. kolovoza u Mostaru su sazvane dvije skupštine Hrvatskih telekomunikacija iz Mostara. Naime, jednu je skupštinu sazvao predsjednik Nadzornog odbora HT-a Mostar Žarko Pušić, kojega je, uz ostale članove Nadzornog odbora ispred državnog kapitala smijenila federalna Vlada.

Drugu skupštinu sazvao je ministar prometa i veza Enver Bijedić. Inače, drama oko HT-a traje već duže vrijeme. Podsjetimo, nakon što je objavljen dnevni red protekle Skupštine bez točke o imenovanju novih članova Nadzornog odbora, federalni ministar Bijedić poslao je Upravi i predsjedniku Nadzornog odbora HT-a Eronet dopis i zatražio dopunu dnevnog reda, odnosno uvrštavanje razrješenja, tj. imenovanja šest članova Nadzornog odbora. No, na ovo se nitko nije osvrtao niti je predsjednik objavio dopunu pa je to ministar sam učinio.