PROLJETNO ČIŠĆENJE DIREKTORA Čović uz pomoć Vlade smjenjuje Primorca, a samo u HDZ ne unosi svježinu

Dragan Čović
Hercegovina.info

Kako proljetno čišćenje direktora u režiji Dragana Čovića nije baš uspjelo, budući da Vilim Primorac odbija ići putem Marinka Gilje, danas je kadrovirala Vlada. 

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (čitaj Denisa Lasića), dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršitelja dužnosti članova Uprave JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar u ime državnog kapitala, do okončanja natječajne procedure, a najduže od 12 mjeseci, i to Gorana Kraljevića za vršitelja dužnosti generalnog direktora i Draženka Pažina za vršitelja dužnosti izvršnog direktora. Prethodno je data prethodna saglasnost Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti članova Uprave u ime državnog kapitala.

Dragan Čović

Zanimljivo je posebno da Dragan Čović ima direktore i "direktore". U jedne ne smije grunuti, pa se nikako u kontekstu pomlađivanja ne spominje recimo Vlado Čuljak, Ante Kvesić, Miro Džakula..., a o njemu osobno da i ne govorimo. 

U Elektroprivredi je, podsjetimo, išlo obrnutim putem od HT-a. Bivši direktor Marinko Gilja i cijela uprava potpisali su ostavke, koje je prihvatio Nadzorni odbor i poslao na Vladu. 

Uz gore navedeno, iskadrovirali su da bivši načelnik Posušja dolazi na čelo Cesta. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.