Koalicija HSP BiH – NS RzB preuzela vlast u Širokom Brijegu

neovisni vijećnik, branitelji, Vlada ZHŽ, Široki Brijeg, smjena vlasti, siroki, koncert, Božić

Nakon prošlih izbora HSP BiH i NS RzB su izabrali za predsjednika Općinskog vijeća Vladu Ivankovića - Đeru iz Lijanovićeve stranke.

Međutim, nakon samo par mjeseci ta koalicija je pukla, te su HSP BiH i HDZ BiH u dogovoru za predsjednika Općinskog vijeća izabrali Nedjeljka Bokšića. Danas nakon više od godinu dana pukla je koalicija između HSP-a BiH i HDZ-a BiH. HSP BiH se s četiri vijećnika ponovno priklonio Lijanovićima (devet vijećnika) s tim da im se na današnjoj sjednici pridružio i neovisni vijećnik, inače bivši vijećnik HDZ-a 1990, Božo Zovko - Botana.

 Ovim događanjima Odluke s današnje sjednice pale su u drugi plan a to su: odluka o besplatnom prijevozu učenika, odluka o reviziji ureda načelnika i službi, donošenje pravilnika o jednokratnim pomoćima.

Vijećnici HDZ-a BiH su, nakon što je vijeće odbilo prijedlog načelnika Mire Kraljevića da se sjednica odgodi iz razloga što dnevni red nije usuglašen na relaciji Općinsko vijeće-načelnik, napustili sjednicu. Na sjednici su ostali vijećnici HSP-a BiH, Lijanovićevi vijećnici i „njihov novopečeni“ neovisni vijećnik Božo Zovko.

pogled.ba