ZAPOSLENICI OTPUŠTENI Tvrtka u Hercegovini nalazi se pred stečajem

Stečaj ilustracija

Poduzeće Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg nalazi se u teškoj financijskoj situaciji i prijeti mu stečaj, a svi zaposlenici su otpušteni i poslani na evidenciju Službe za zapošljavanje.

Na 14. redovnoj sjednici Skupštine Zapadnohercegovačke županije, predsjednik Vlade ZHŽ Predrag Čović, opisao je situaciju u poduzeću Rudnici boskita d.o.o.

''Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg su blokirani od strane Porezne uprave FBiH radi poreznog duga koji iznosi oko 900.000 KM, a zbog obveza koje su narasle na oko 3 milijuna konvertibilnih maraka kompletan Nadzorni odbor je dao ostavku i svi djelatnici su otišli na evidenciju biroa za zapošljavanje'', objasnio je Čović, prenosi Vrisak.info.

Čović je naglasio kako će Vlada imenovati nove članova Nadzornog odbora Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg.

''Vlada će poduzeti određene mjere, nadam se već na sljedećoj sjednici, imenovati novi Nadzorni odbor i vjerojatno imenovati novu Upravu koja će pokušati spasiti Rudnike boksita da ne odu u stečaj'', rekao je Predrag Čović.

''Ako ne uspijemo to, ispoštovat će se zakonska obveza i Rudnici boksita d.o.o. će ići u stečaj što bi značilo da će stečajni upravitelj preuzeti upravljanje nad rudnikom'', objasnio je Čović.

S ovakvim raspletom u poduzeću Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg bez posla je ostalo 37 osoba.