Nevrijeme u Dalmaciji, opasnost od pijavica

22.07.2014

Jako olujno nevrijeme sinoć je zahvatilo okolicu Zadra - Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Biograd na Moru, te Starigrad Paklenicu.

U kratko vrijeme u mnogim je mjestima palo više od 50 litara kiše po četvornome metru, a u Biogradu na Moru čak 91 litra. 

Oborinske vode poplavile su ulice, a nakon što je voda napunila dvorišta nekoliko desetaka obiteljskih kuća, počela je prodirati u prizemne prostorije. Visina vode ponegdje je prelazila 1 metar i vatrogasci su imali pune ruke posla, piše hrt.hr.

Milivoj Kurtov, načelnik općine Pakoštane, istaknuo je da su u tom mjestu najviše problema imale obiteljske kuće uz more koje su se ilegalno priključile na odvodnju. Iz županijskog Centra 112 doznaje se da nema dojava o ozlijeđenim osobama.

Promjena vremena zahvatila je najprije zapad zemlje pa je najviše kiše bilo u Istri, a zatim je kišilo duž obale i na otocima. Ciklona će i danas biti nad Dalmacijom, a posebno se upozoravaju pomorci i brojni nautičari da zbog mogućih pijavica, jakog juga i tuče pričekaju s plovidbom do sutra.


loading...