Nestao Jure Zadro - brigadir rodom iz Mostara, obitelj moli za pomoć

Jure Zadro , nestanak
Svaki trag mu se gubi od popodnevnih sati prethodnoga dana kada je zadnji puta viđen u Ulici Marina Tartaglie na zagrebačkoj Malešnici, a signal njegova mobitela "uhvaćen" je, pak, dan ranije i to na Savici. Zadrini kolege i poznanici su u šoku zbog njegova nestanka, a obitelj ne može doći sebi...

Tajnici je 21. travnja rekao da neće doći na posao jer se osjeća loše. Ni sutradan se nije pojavio na sastanku. Majci je navečer rekao da je kući i da kunja.? Zvao sam ga na mobitel sutradan?, no bio je ugašen. I iduća dva dana isto, pa smo nazvali MORH. Krenula je potraga. Majka je prijavila nestanak u policijskoj postaji Črnomerec. U prisustvu vojnih osoba pretražen je stan koji mu je na korištenje ustupila vojska. U njemu je i dalje bio poslovni laptop, putovnica, punjač u zidu. Stan je bio zaključan. Ništa sumnjivo. U međuvremenu nam je umrla baka (majka Jure Zadre, op.a.), koju smo pokopali u četvrtak. Nije govorio da ga nešto muči. Bio je uvijek spreman za šalu. Petkom se uvijek rado vraćao nama u Split - kaže za Jutarnji list sin nestalog Jure Zadre, koji s majkom živi u Splitu, dok njegov otac, ?kao djelatnik MORH-a, živi na relaciji Dalmacija - metropola.

?Obitelj Zadro svakodnevno zove policiju i pita ima li novosti, no jedine odgovore koje dobivaju su: "Tragamo. Ne prestajemo tražiti. Pričekajte još koji dan, pa se onda obratite medijima?..." I Zadrini kolege su u šoku. MORH-om se proširio SMS o nestalom kolegi. Provode i internu istragu. Pitaju se da nije možda žrtva kaznenog djela?

- Čuo sam da je nestao. Znate kako to ide, odmah pitaju tko ga je zadnji čuo i vidio i je li ikad najavljivao suicid. Lavina SMS-ova se pokrenula. Ali, nisam ga čuo par mjeseci. Je li imao kuda pobjeći od tugaljive svakodnevice? Split i Hercegovinu nosi u srcu, ali kad čovjeku pukne film i odluči pobjeći, ide tamo gdje ga nitko ne zna. Ne želim pomišljati na najgore. Jure je dobar čovjek. Ponosan i pošten. Prije par godina je promaknut iz pukovnika u brigadira. Proveo je preko 1600 dana u ratu zajedno sa mnom. Borbeni sektor. I da, mučilo nas je svašta, i tada i onda. A dan-danas su nam mučni i prizori iz Savske 66. Nepravde će uvijek biti, ali od uspomena na Domovinski rat napravljen je cirkus - zaključuje Zadrin ratni kolega.

Policija, pak, apelira na građane, ako posjeduju bilo kakvu informaciju o nestalom muškarcu, da je dojave na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju.