Izudarao je suprugu sjekirom po glavi: ‘To je bilo jače od mene…’

ubojica
obna svađa među supružnicima izbila je 20. ožujka u večernjim satima. Inače nasilni Balog, koji se sa suprugom, kako su svjedočili susjedi, često svađao, i te je večeri nasrnuo na ženu. No, sin ga je uspio primiriti pa je Nevenka otišla spavati. Međutim, Balog nije odustajao od svoje namjere da se s njom obračuna. Pričekao je da zaspi te ju tada napao sjekirom. Dok je ležala u krevetu, nemoćna da se obrani, izudarao ju je po glavi i nanio joj prijelom lubanje, piše net.hr.

Udarcima joj je slomio i više kostiju lica, a ozljedama je podlegla mjesec dana kasnije. Prema optužnici, Balog je na ženu bio ljutit jer cijelo poslijepodne nije bila kod kuće. Kad je konačno došla počeo ju je vrijeđati, a kako je svađa bila glasna sin, koji je živio u istoj kući, tražio je da se smire.

"Čuli smo kako joj govori ‘kurvo, smrdiš, svima ću reći da si Srpkinja'," svjedočio je danas Balogov sin Mario, koji je nedugo nakon toga čuo i dva snažna udarca sjekirom. Uspio je provaliti u spavaću sobu roditelja u kojoj je otac stajao sa sjekirom. Odvukao je oca u kuhinju, a ovaj je sjeo i samo zapalio cigaretu.

"Ja i supruga pokušali smo pomoći majci", prisjetio se Mario Balog. Prema njegovim riječima, roditelji su se godinama svađali. Đuro je često prijetio puškom ili plinskom bocom, a supruga je kroz prozor znala bježati od njega.

Branio se da je sve to posljedica PTSP-a, no obitelj tvrdi da se i prije rata čudno ponašao. "Nešto je bilo jače od mene", rekao je sudskom vijeću dodajući kako se ne sjeća svih događaja te kobne noći.