Hrvatsku nisu pokrali desničari nego 'urbani' tehnomenadžeri potpomognuti lijevom medijskom bratijom!

Hrvatska, lopovi
Naravno, ne mislimo na nacionalnu, seksualnu, vjersku manjinu... mislimo na one koji uglavnom dobro zarađuju na krvi sirotinje, što nije specifično samo za Hrvatsku, ali mi živimo u Hrvatskoj, nemamo vremena, nažalost, ni snage, razmišljati kako je u Sloveniji, Mađarskoj, Italiji, Slovačkoj... ). Hrvatska se dijeli na sirotinju i lopove, legalne i one nelegalne, nelegalne iako su dugo bili legalni.
U tranzicijskim državama, u državama divljeg kapitalizma, uglavnom vodeću riječ vode divljaci koji su se najbolje snašli u vremenima prijelomnim za čitavo društvo, za generacije i generacije koje tek dolaze u budućnosti. Opljačkaše nas do stoljeća 307. Baš kao prema drevnom proročanstvu, kojeg neki pripisuju Bruni Bušiću, iako većina tvrdi da to nisu Brunine riječi, da to nisu misli legendarnog hrvatskog emigranta koga je komunistička bagra dala likvidirati prije 35 godina, tek kad smo postali slobodni opljačkali su nas 'naši' banditi i našu slobodu uzeli u svoje ruke. - Kad se oslobodimo Beograda, a doći će taj dan, tek tada vidjeti ćete kako nas naši kradu - otprilike i navodno je govorio Bušić.

Samo dvadeset godina nakon osamostaljenja, samo 15 godina od oslobođenja Vukovara, dočekali smo ono o čemu se naveliko i više nego glasno govorilo, iz hrvatske Hrvatske gospodarske komore grupa dobro organiziranih 'domoljuba', godinama potpomagana 'ljevičarskim' medijima kroz razne promidžbe i kroz filtriranja istine, izvukla je basnoslovne svote novca hrvatskih građana, usprkos tome suma koju su domoljubi izvukli u ime Hrvatske, a za sebe, gotovo dvadeset puta je manja od sume koju duguje državi, i tko zna kome sve ne, medijski mogul i hrvatska sramota, Sanaderov dancer, Ninoslav El Nino Pavić. Ovo što se radi u HGK je, naravno, lopovluk, ovo što rade, nekažnjeno i godinama, medijski tajkuni u Hrvatskoj je biznis. Pored ovakvih biznismena i ovakvih gospodarskih komora nije čudno što nam je gospodarstvo u krizi.

Dvadeset godina od početka agresije na Hrvatsku, dvadeset godina od kada su se moralne ništarije, otpad ljudskog roda, sakrile u svoje hotele i birtije umjesto da brane Hrvatsku suočeni smo s činjenicom da nas ipak nisu opljačkali desničari, kako su to tvrdili najveći otpadnici ovog društva. Sanader, Polančec, Vidošević..., svi oni, i još njih dvadeset puta toliko, godinama su bulaznili o pljački i lopovluku nazadnih desničara, i dok su desničari umirali poput snoplja, bilo prirodnom smrću, bilo na bojištu, tehnomenadžerska kasta HDZ-a, potpomognuta drugarskom bratijom iz SDP-a, basnoslovno se bogatila. Nađite jednog pravo Tuđmanovca koji ima novaca poput Vidoševića, satova koliko i Sanader, dugove poput Nine Pavića i rakije kao Boris Dežulović.

Koliko i kako su nas zapravo opljačkali pokazuje činjenica da ni jednog Pašalića nisu zatvorili, a toliko su mu puta prijetili, imali su vlast, imaju, policiju i sudstvo u svojim rukama. Ako Pašalić nije u zatvoru zašto nisu oni koji su mu prijetili barem opomenom kažnjeni, ukorom?

Možda Bušić nije ono rekao, ono proročanstvo, ali prokleto dobro zvuči, čije god da je. Kad 'naši' kradu unuci i preci to osjete.

portaloko.hr