Hrvatske autoceste ne odustaju od koridora 5C

...u kojemu stoji da Hrvatske autoceste (HAC) ne odustaju od izgradnje mosta na Dravi i prometnoga koridora 5C, ali će u suradnji s ostalim sudionicima projekta definirati optimalno rješenje za realizaciju tog projekta.

U ministrovu dopisu, koji je Bubalo pročitao na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela, navodi se kako je u tijeku "razmatranje varijanti projekta mosta sa svrhom racionalizacije" kako bi se pronašlo "jednako kvalitetno, a financijski racionalnije rješenje mosta na Dravi, a uštede ostvarene na samome mostu bile bi iskorištene za daljnju izgradnju dionice".

Dodaje se kako "treba imati u vidu da neizvjesnost stanja na tržištu kapitala, koji treba pratiti realizaciju preostalih dijelova autoceste na tome koridoru, može utjecati na dinamiku gradnje" te da će "budući planovi i gradnja tih dijelova biti definirani programom građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2013. do 2016. godine".

Ocijenio je kako smatra da je moguće zatvoriti financijsku konstrukciju za nastavak radova i da je riječ o projektu prioritetnom za prometnu povezanost Osijeka, Slavonije i Baranje te da se Gradska uprava neće ustručavati o tom otvarati raspravu.

Fena