Državni Zavod za statistiku RH: Najviše neudanih žena na otoku Korčuli, neoženjenih muškaraca u Osječko-baranjskoj županiji

..., o vrsti zajednice u kojoj osoba živi, o ženama starijim od 15 godina prema broju živorođene djece, o stanovništvu s teškoćama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te podaci o kućanstvima i obiteljima.

Rezultate je predstavio Marko Krištof, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku. U bračnoj zajednici u Hrvatskoj živi 52,8 posto stanovništva starog 15 i više godina. U izvanbračnoj zajednici živi 2,7 posto stanovništva, u istospolnoj zajednici 0,004 posto (140 stanovnika se tako izjasnilo), a nije u bračnoj zajednici 44,5 posto stanovništva. U Hrvatskoj je oženjeno 58 posto muškaraca, neoženjeno ih je 35 posto, razvedeno 4 posto, a udovaca je 3 posto. Udano je pak 53 posto žena, 24 posto ih je neudanih, razvedeno je njih 5 posto, a udovica je 18 posto, piše HRT.hr.

Prema podacima danas objavljenim na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku najviše je neoženjenih muškaraca, čak 48 posto, u Levanskoj Varoši u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše je neudanih žena, njih 30,7 posto, u Smokvici na otoku Korčuli. Značajan je i veliki broj neudanih žena i u Gradu Zagrebu - 28,3 posto.