Ante Tomić napada profesora Raspudića prizivajući dvojno državljanstvo – Apača i Jugoslavena

Nino Raspudić, Papa, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Europska unija, Hrvatska, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Ante Tomić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Hrvatska, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Željka Markić
... po Tomiću, desno mislećeg profesora sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu. I propeo se naš Antiša ko žirafa iz Imotskog do Međugorja, čuvši da Raspudić tamo na lokalnom radiju kudi njegovoga prijatelja i ispovjednika fra Ivu Markovića.

Kontemplativac Tomić ne ulazi u detalje i razloge Raspudićeve radio tirade, već poskočkim jezikom slini i grize, uspoređujući uglednog profesora sa Ljubom Ćesićem Rojsom. Nino Raspudić i nije neki ognjištarski mislilac da je desnica zbog njega u transu, ali nije baš ni Tomić bez brkova kad olakim ugrizima sebe svrstava u Apače ostavljajući Raspudića da sam pred popisivačima stanovništva hrvatuje na sudnji dan.

Poskok Tomić se raspalio na mladog profesora gledajući ga ljubomorno na dalekovidnici i k tome još u desničarskom urbanom kaputu što po našem Antiši spada u političku herezu. Kako se samo doktor Nino usuđuje ognjištariti i bosanske fratre kuditi pripisujući im Stockholmski sindrom u kojem upravo Tomić živi i djeluje furajući Soroševsku doktrinu rastakanja naciona putem medija u svojim brojnim napisima. Nitko ne smije napadati bosanske franjevce a da se bez rizika ne suoči sa Tomićevim EPH-a kršćanstvom svjetovnog karaktera u kojem se prošla osmanlijska osvajanja prihvaćaju zdravo za gotovo a Mostar ne bi trebao biti paradigma ponašanja Hrvatima u Bosni pritrujenoj. Tamo je po Tomićevom „štićeniku" fra Ivu Markoviću neprimjereno i nepotrebno postavljen križ na brdu Hum iznad Mostara i njega to jako žalosti i naprosto ga je stid kao kršćanina.

Raspudić, naime, u svom govoru na radiju navodi samo nekolicinu bosanskih franjevaca koji podupiru Lagumđijinu politiku negiranja nacionalnih prava bosansko hercegovačkih Hrvata i taj govor svatko može na internetu poslušati. Suština je da se u BiH uz pomoć međunarodne zajednice nadalje provodi brisanje hrvatskog nacionalnog identiteta na uštrb federalnih iluzija. Zapravo ne uvažavajući trud bosanskih franjevaca Hrvati u BiH su malo zastranili i ne vide kao Tomić što je dobro za njih. Naš Antiša ih naprosto moli da ne uživaju previše u mirisima vlastitih tijela na pretrpanim jednonacinalnim ulicama Međugorja, Livna i Posušja, već otvore zabravljena vrata multi-kulti jahačima obližnje „Nigdjeslavije." Ante Tomić je do multi-kulti Nirvane došao teškom mukom bauljajući i znojeći se tijesim hodnicima Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije ispunjenim brojnim Srbima Talijanima Rusinima i Židovima. Tomić svim jednonacionalnim obiteljima, selima, gradovima i državama želi poručiti; mirišeš li u kafićima i na ulicama svoj kao i znoj drugih narodnosti, znaj zemlja blaženstva bit će tvoja.

U Ante Apača je kršćanstvo bosanskih franjevaca ogoljeno i potjerano pored tabernakula u sakristiju, i svedeno na pripomoć prostom puku hrvatskom liječeći ga i školujući, pomažući mu opstati u „Bosansko hercegovačkom loncu." Tomić dalje vapi o potrebi učenja u školama o fratrima provincije Bosne Srebrene, ali ne govori o potrebi učenja Hrvatskog jezika i osnivanja Hrvatskog televizijskog kanala za jedan legitimni konstitutivni narod u BiH. Drskost i neistine kojima obmanjuje hrvatsku javnost i priliče jednom Apaču iz Poskokove drage koji prešučuje da u Europi čak i manjine imaju pravo na televiziju na nacionalnom jeziku, dok je to hrvatskom narodu u BiH doslovno zabranjeno. Tomićevi franjevci tome ne teže, već uživaju posredničku poziciji između vlasti i naroda, a kako je narodu, baš ih briga, naveo je zaključno Raspudić.

Zarobljen u Soroševom neoliberalnom rezervatu, Apač Tomić ne razumje da ga brojni fanovi čitaju da ih nasmije i ništa drugo, dok ovo u što se upušta nije smiješno, a on to ne razumije, još manje zna. Stoga se ne može našemu Antiši umanjiti smisao za protuhrvatski humor, ali za sada na tome i ostaje. Inače kad bi se ja pred popisivačima stanovništva našao na svijetu kao posljednji Hrvat uz Antu Tomića, rekao bi popisivaču da je on svom Ninu Paviću batler, a naspram Nina Raspudića redikul.

dnevno.hr