Britanci zainteresirani za mostarski Aluminij

Aluminij Mostar, demant, aluminij, čović dragan, Aluminij Mostar, GO HDZ BiH Mostar, GO HDZ BiH, HDZ BiH, SDP BIH, Zdenko Klepić, aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, radnici aluminija , uprava Aluminija, aluminij, uprava Aluminija, aluminij, Britanci , banke, Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, vijesti

Među onima koji pokazuju zanimanje za mostarski Aluminij pojavila se i britanska kompanija Liberty House, izvijestio je BHRT pozivajući se na izjavu federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Predstavnik Liberty House-a trebao bi se danas tim povodom sastati s federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

Prema istom izvoru kinesko-izraelski konzorcij China Machinery Engineering Corporation (CMEC) već obavlja dubinsku analizu kompanije, a tu je i investitor iz Dubaija.

Liberty House je industrijska i metalna kompanija sa sjedištem u Londonu koju je 1992. godine osnovao industrijalac Sanjeev Gupta.

Kompanija se fokusira na trgovinu crnim i obojenim metalima, recikliranje metala, proizvodnju čelika i aluminija, te inženjerske proizvode i usluge.

Liberty House nedavno je kupio nekoliko tvornica čelika ArcelorMittala u Rumuniji, Sjevernoj Makedoniji i drugim zemljama. ArcelorMittal je prodao ove čeličane jer ga je na to obavezala Europska komisija u postupku odobrenja kupovine talijanske kompanije Ilva.