ZAGREBAČKA BANKA Mostarac umjesto Mostarca na mjestu šefa Uprave

Dalibor Ćubela Zagrebačka banka
ZaBa

Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a na toj poziciji zamijenit će Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austrije, izvijestili su iz Zagrebačke banke, dodavši da ta nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

Ivan Vlaho obnašat će i dalje ulogu zamjenika direktorice Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

"Čestitam Ivanu Vlahi na izvrsnim rezultatima u Hrvatskoj te sam sigurna da će, zahvaljujući svojem iskustvu, osigurati nastavak rasta u Austriji uz povećanu profitabilnost.

"Ćubela istinski razumije tržište te je snažno povezan s cijelom regijom"

Dalibor Ćubela je dobro poznat kolegama u Zagrebačkoj banci i našim klijentima, istinski razumije tržište te je snažno povezan s cijelom regijom, što će osigurati glatku i laku tranziciju između Ivana i njega“, rekla je Teodora Petkova, direktorica Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

Vlaho je istaknuo da je tijekom tri godine provedene u Zagrebačkoj banci imao prilike surađivati s talentiranim kolegama koji su zaslužni za zapažena postignuća kojima su učvrstili poziciju vodeće banke u Hrvatskoj, a zajedno su proslavili i 110 godina Zagrebačke banke. "Veselim se svojoj novoj ulozi i izazovima u Bank Austriji, gdje nastavljam davati doprinos daljnjem razvoju Grupe UniCredit", istaknuo je Ivan Vlaho, prenosi Hina.

"Sretan sam što se vraćam u Zagrebačku banku"

Dalibor Ćubela novu ulogu preuzima s pozicije zamjenika predsjednice Uprave UniCredit Bulbank u Bugarskoj, na koju je stigao iz Zagrebačke banke, gdje je od 2020. do 2023. obnašao uloge general managera i zamjenika predsjednika Uprave.

"Sretan sam što se vraćam u Zagrebačku banku, u poznato okruženje i tim s kojim sam postigao puno uspjeha. Drago mi je što ćemo zajedno nastaviti raditi na daljnjem razvoju proizvoda i usluga za naše klijente te tako i dalje doprinositi razvoju zajednice i hrvatskog gospodarstva", dodao je Ćubela. 

Dok nadzorna tijela ne odobre promjenu, poziciju privremenog predsjednika Uprave Zagrebačke banke obnašat će član Nadzornog odbora Davide Bazzarello, zaključuje se u priopćenju Zagrebačke banke.