Mladić iz Mostara pokušao zapaliti garažu u Knešpolju

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na teren i lišili slobode R. R. (35) te su nad njim izvršili kriminalističku obradu kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je R. R. , ubrzo nakon puštanja iz prostorija za zadržavanje PU Ljubuški, otišao u obiteljsku kući i fizički napao svoju suprugu.

Naime, R. R.-u prethodno je bila izrečena mjera zadržavanja zbog osnova sumnje da je preksinoć fizički napao svoju suprugu i nanio joj tjelesne ozljede. PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv R. R. (35) zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela nasilje u obitelji i laka tjelesna ozljeda.

Policijski službenici Odsjeka za droge MUP-a ZHŽ i PU Ljubuški jučer su u Veljacima, na lokalitetu Navrh polja, pronašli jednu stabljiku visine 210 cm koja izgledom i mirisom asocira na indijsku konoplju. Pronađena stabljika je izuzeta, a poduzimaju se i potrebni izvidi u cilju utvrđivanja tko je istu zasadio.

PU Ljubuški sinoć je zaprimila prijavu da je tijekom dana nepoznati počinitelj provalio u pomoćni objekt na obiteljskom posjedu u Vašarovićima te da je iz istog otuđio kosilicu (trimer). U tijeku je očevid.

Sinoć u 22 sata PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je G. Š. (35) iz Mostara, zbog razmirica s jednom osobom iz Knešpolja, polio benzinom garažu u Knešpolju s namjerom da je zapali, u čemu su ga spriječili građani. Nakon zaprimanja prijave policijski službenici izišli su na teren i lišili slobode G. Š. te ga priveli u službene prostorije gdje je alkotestiran – izmjereno mu je 2,92 promila alkohola u dahu. G. Š. izrečena je mjera zadržavanja a nakon otrežnjenja nad njim će se izvršiti kriminalistička obrada.

Jučer u 16:35 sati policijski službenici Postrojbe specijalizirane za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHŽ u mjestu Studenci, općina Ljubuški, iz prometa su isključili motocikl marke "piaggio" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao V. B. (19) iz Čapljine. Budući da vozač nije posjedovao dokumentaciju od motocikla isti je privremeno oduzet dok se ne utvrdi njegovo podrijetlo. Za počinjene prometne prekršaje vozaču će se naknadno uručiti prekršajni nalog, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

(Fena)