Majka silovane djevojke: Ne znam kako ću dalje živjeti

silovanje
U nedjelju je, na upit novinara, iz policije potvrđeno da je 17-godišnja djevojka u pratnji majke došla 3. studenog u osam sati ujutro u policijsku postaju i prijavila što se dogodilo protekle noći, piše Slobodna Dalmacija.

'U policiju su na kriminalističku obradu dovedena petorica mladića, rođeni 1991., 1994., 1995., 1996. i 1997. godine. Nakon obrade utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka, opisanog u članku 152. Kaznenog zakona', kazao je u nedjelju policijski službenik u OKC-u.

Petorica mladića, od kojih su trojica maloljetnici, privedeni su nakon policijske obrade istražnom sucu zadarskog Županijskog suda, koji im je odredio pritvor do mjesec dana. Pritvor im je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Kontroverzno je pak to što djelo ipak nije okvalificirano kao silovanje, nego kao spolni odnošaj bez pristanka. Djevojci su obradom utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Portal ZADAR danas javlja da je djevojka s mladićima provodila večer u noćnom izlasku. Prije nego što su došli u noćni bar na plaži Kolovare, pokraj kojeg se monstruozni čin dogodio, obišli su još nekoliko kafića. Potom je jedan od mladića s djevojkom izašao van, da bi nakon spolnog odnosa s njom bez njezina pristanka, pozvao ostale mladiće na seksualno iživljavanje.