U Vitezu održana Smotra Sveučilišta u Mostaru

Vitez, smotra, Sveučilište u Mostaru

...Sednjobosanske županije upoznali sa sveučilišnim programom te dobili potrebne informacije o fakultetima, načinu studiranja, kao i o uvjetima upisa.

Vojo Višekruna, prorektor za nastavu, za treci.ba je kazao: "Cilj smotre je pomoći maturantima pri odabiru fakulteta te im dati sve potrebne informacije i upoznati ih s ponudom Sveučilišta. U Vitezu se okupilo oko 200 učenika završnih razreda srednjih škola iz Kiseljaka, Novog Travnika, Travnika te Viteza koji su mogli dobiti sve informacije o fakultetu koji bi željeli upisati".

Na smotri su se učenicima, ali i svim zainteresiranima predstavili: Sveučilište, fakulteti, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studenski zbor, a više informacije može se naći i kroz Vodič za buduće studente na web stranici Sveučilišta u Mostaru.

Smotre se organiziraju u suradnji sa županijama, domaćinima koje odrede grad i prostor za održavanje smotre, dok se Sveučilište pobrine za informiranje i upoznavanje maturanata s planovima i programima određenih studija, odnosno fakulteta.

Smotra Sveučlišta u Mostaru nastavlja se sutra, 16. travnja u Orašju.

treci.ba