FOTO   Svečano obilježena 27. obljetnica GO HDZ BiH Zenica

HDZ BiH, zenica

Svečanoj akademiji nazočilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, te su uz predsjednika nazočili i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara te drugi visoki dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina vlasti u BiH.

Najprije je održan radni sastanak s članovima GO HDZ BiH Zenica, na kome je predsjednik Josip Zelenika upoznao stranačko vodstvo sa aktualnim stanjem u Zenici.
Predsjednik Čović je govorio o akutalnoj političkoj situaciji i položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. U svom obraćanju govorio je i o izostanku rezultata na poslijednjim lokalnim izborima, te izazovu koji zbog toga stoji pred HDZ-om.

„Kada nemate svog predstavnika u lokalnoj samoupravi to je izuzetno teško. Naš plan je bio to jedno vijećnićko mjesto. Koliko god smo zadovoljni rezultatima u drugim sredinama, poput Žepča, Usore, Vareša jednako tako smo nezadovljni rezultatom u Zenici. I to moramo zamijeniti sa mnogo više rada i sa drugih razina vlasti, pa i mojim možda češćim angažiranjem ovdje, da na neki način popravimo poziciju hrvatskog naroda ovdje", kazao je dr. Dragan Čović.

Nazočnima na svečanoj obljetnici se obratio i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Zenica Josip Dujmović koji se u svom obraćanju osvrnuo na poslijednje lokalne izbore. Naglasio je kako je, s obzirom na činjenicu da je u poslijednje dvije godine u Zenici veliki broj starijih osoba nažalost preminuo, te također mnogo mladih osoba odselilo, rezultat dobar, pa čak i bolji u odnosu na rezultat izbora održanih 2014. godine, ali nažalost nedovoljan da bi imali predstavnika u Gradskom vijeću. Također je naglasio kako će kao novi predsjednik zajedno sa novim, podmlađenim kadrom, uraditi sve da se to ne ponovi.