Sprema se velika akcija u Gornjoj Maoči

Izvori tvrde da je u tijeku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče

Sigurnosne strukture u BiH spremaju novu invaziju na vehabijsku zajednicu u Gornjoj Maoči, koja je označena kao jedan od najvažnijih regrutnih centara za odlazak džihad ratnika iz BiH u Siriju, piše "Pres Republika Srpska".Obavještajni krugovi navode da bi ova operacija trebalo biti mnogo veća od akcije "Svjetlost" iz 2010. godine, u kojoj je sudjelovalo 600 policajaca iz gotovo svih sigurnosnih agencije u BiH.

Akcija je povezana sa nastojanjima ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se zakonom spriječi odlazak mladića iz BiH na strana ratišta, pogotovo u Siriju.

Izvori tvrde da je u tijeku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče, prije svega Nusreta Imamovića, koji je označen kao jedan od glavnih likova preko kojih se vrši regrutacija za odlazak u Siriju.

Prema informacijama sigurnosnih lužbi, u Siriji trenutno ratuje šezdesetak državljana BiH, ali pojedini stručnjaci tvrde da je taj broj višestruko veći.

 

vecernji.ba

loading...