Policijski pretresi na 26 lokacija u nastavku akcije ‘Mreža I’

policija
...provodi na teritoriju tri grada u ovoj županij, prenosi Fena.

Policijski timovi započeli su istovremeno i pretrese na dvadeset tri lokacije na području Grada Zenica, dvije lokacije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima.

-Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su u proteklom razdoblju poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za vršenje kaznena djela u vezi sa zlouporabom opojnih droga i nedozvoljenim posjedovanjem oružja i streljiva. Točnije radi se o dvadeset jednoj osobi čije su kazneno pravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije - priopćeno je iz policije.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnih naziva "Mreža" i "Mreža I", koje je provodila Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ pod nadzorom i u suradnji s Županijskim tužiteljstvom ZDŽ, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz kaznenih djela.

Više o detaljima i rezultatima same akcije policija će moći priopćiti po okončanju aktivnosti koje su u tijeku