Kada će Bajro Golić i Zdravko Lučić koji su od fakulteta napravili kupleraj u zatvor?

...godine, nekoliko djevojaka navodio na prosituciju kako bi „profesorima Pravnog fakulteta Sarajevo, Odjeljenje Tuzla, Lučić Zdravku, Golić Bajri i Sanjinu Omanoviću, pružale seksualne usluge za novac, a zauzvrat je od navedenih profesora dobijao ispitna pitanja koja je predavao studentima Pravnog fakulteta, Odjeljenja u Tuzli".

Bez obzira što je presudom utvrđeno njihovo saučesništvo u prostituciji , odnosno da su seksualno iskorištavali djevojke - žrtve prostitucije, navedni profesorski trio - Golić, Lucić i Omanović su i dalje angažirani kao profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a protiv njih ni do danas nije podignuta optužnica radi utvrđivanja krivice u ovim slučajevima, bez obzira na postojeće dokaze.

Omladinski pokret Revolt poziva upravu Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu da raskine radni odnos sa navedenim profesorima i tako odstrani moralni šljam iz akademske zajednice. Pozivamo i Županijsko tužiteljstvo Tuzla da na osnovu postojećih dokaza i činjenica utvrđenih presudom Jasminu Mašiću, podigne optužnicu protiv profesora Golića, Lucića i Omanovića, kako bi se utvrdila i njihova krivnja i konačno izrekla pravedna kazna zatvora.

Na kraju, pozivamo studente i studentice Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu da pokažu dostojanstvo i odgovornost i da insistiraju na smjeni profesora koji jedan ugledan fakultet pretvaraju u kupleraj. Nadležni organi, studenti, roditelji i cjelokupna javnost nakon svega treba da se zapitaju kako se tek danas ucjenjuju studentice i organizuje polaganje ispita na ovom fakultetu, a što tek možemo očekivati ako se, nakon svega što je utvrđeno, profesori Golić, Lucić i Omanović ne suoče sa kaznom koju zaslužuju!

Pokret Revolt