NA VINJANIMA Zbog prostitucije uhićen 28-godišnjak

Granični prijelaz Vinjani Gornji
Radio Imotski

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom koji se sumnjiči za kazno djelo „prostitucija“, priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Temeljem raspisane potrage Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave osumnjičeni muškarac je uhićen jučer na PGP Vinjani Gornji, nakon čega je doveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je od 25. siječnja do 8. veljače ove godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, poticao državljanku Argentine u dobi od 40 godina na pružanje seksualnih usluga na području Dubrovnika, za različite novčane iznose, ovisno o vrsti pružene usluge.

Zaradu su međusobno dijelili po pola, a 40-godišnjakinja u navedenom vremenskom periodu osumnjičenom uplatila novčani iznos od najmanje 1800,00 eura, dok je ostatak zarađenog novca zadržala za sebe.

Osumnjičeni 28-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jedinicu ove Policijske uprave, dok je  40-godišnja argentinska državljanka zbog odavanja prostituciji prekršajno sankcionirana, priopćeno je.