Izabrano novo vodstvo HSP-a HNŽ; Mario Bencun izabran za tajnika Županijskog vijeća

Tom prigodom za predsjednika Županijskoga vijeća HNŽ-a izabran je Željko Primorac, za dopredsjednike Nikola Raguž i Ivan Fofić, dok je za tajnika izabran Marijo Bencun.

Također, izabrano je i osam članova Županijskoga vijeća HNŽ-a iz svake podružnice po jedan član i to: Sanda Vico, Nives Stanić, Ružica Marijanović, Ivica Vučina, Vjekoslav Bešker, Stanko Pjevac, Toni Dodig i Dražen Čerkez.

Isto tako, izabrano je i pet članova županijskoga Časnoga suda Jozo Ljevak, Ivana Stanić, Darko Topić, Igor Goluža i Ivan Bukovac te tri člana Nadzornoga obora Vladimir Brajković, Damir Vukojević i Josipa Violeta Kalfić.

Današnjem Zboru obratili su se i visoki dužnosnici stranke predsjednik Zvonko Jurišić, zamjenik predsjednika Stanko Primorac te dopredsjednik stranke Albert Šunjić.

U svome govoru, predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić je istaknuo kako HSP BiH doživljava katarzu što se najbolje očituje upravo po zadnjim zborovima koji se održavaju u Mostaru.

Nakon održanog Zbora Jurišić je u izjavi za Fenu naglasio kako je iznimno zadovoljan održanim zborom na kojem je sudjelovalo preko 90 posto izaslanika stranke, među kojima je bio veliki broj mladih, žena, kao i starih članova stranke.

Iako su joj mnogi predviđali nestanak s političke scene u BiH, HSP je i ovim zborom pokazala da je organizrana stranka te da je u fazi samoorganizranja na prostoru cijele BiH, kazao je Jurišić.

"Vjerujem kako će s novim županijskim vodstvom i novim članovima, HSP BiH dobili na kvaliteti", izjavio je Jurišić, dodavši kako je dobro što su neki napustili, odnosno isključeni iz HSP-a jer oni i nisu bili istinski pravaši, već samo oni koji su iskorištavali HSP BiH za svoju osobnu promociju, slavu i probitke.

Po njegovim riječima, HSP BiH je stranka s hrvatskim nacionalnim predznakom koja se želi baviti temama koje se tiču svih građana BiH, a posebno hrvatskog naroda u BiH.

"Svojim radom želimo na nekim način otkloniti sve strahove koje nam nastoje poslati pojedini političari u BiH sa svojim izjavama i prijetnjama o raspadu BiH, secesijama, referendumima, sijanju straha među hrvatskim narodom da bi nam drugi izabrali naše predstavnike u institucijama vlasti u BiH i FBiH....Mi imamo rješenja i ta rješenja smo spremni ponuditi, kako za grad Mostar, tako i za ustavne reforme u BiH", izjavio je Jurišić.

Dodao je kako daytonski okvir nije taj koji bi zadovoljio provedbu presude Sejdić-Finci zbog čega HDP BiH sve glasnije govori o potrebama promjene ustava BiH i novog teritorijalnoga ustroja države.

"Uvjeren sam da će HSP BiH i dalje biti stabilan i respektabilan politički faktor na političkoj sceni u BiH", zaključio je Jurišić.

Inače, na Zboru je od pozvanih 175 bio nazočan 161 izaslanik stranke.

FENA