HSP BiH: Politički nasilnici ne jamče europski put BiH

...SDP-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., uz nekoliko radoznalih samostalnih zastupnika. Parlament kao mjesto demokracije i zakonitosti nije trebalo na ovakav način da bude poniženo ishitrenim i nedemokratskim upadom samozvane većine u Parlament FBiH.

Ovim činom je nanesena velika šteta za samu instituciju Parlamenta FBIH u kojem su se donosili zakoni i odluke za više milijuna ljudi ali i šire. Demokracija u BiH je ovim činom, od grčkih areopaga i vrhovnih sudišta, naprosto ponižena. Metodologijom uzurpacije i hajdučije se nikako ne jamči BiH euroatlantski put i integracije u Europsku uniju, te ova praksa spomenutih stranačkih nasilnika, Bosna i Hercegovina i dalje ostaje crna rupa na Balkanu.

Na prijedlog 42 zastupnika SDP-a i oba HDZ-a, shodno poslovniku i zakonu je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić i zamjenik Stanko Primorac, te uz konzultacije sa klubovima na kolegiju, zakazao izvanrednu sjednicu 2. srpnja, što je za šest dana, te pomjerio već ranije zakazanu sjednicu 3. i 4. srpnja, ove godine. Predsjedavajući i zamjenik su zastupnici kao i njihove kolege i svi su jednaki, te nema nikakvoga govora da bi radili protiv Ustava FBiH i zakona te kolega, (..) te bilo kakva promjena u vođenju sjednice ne mijenja činjenicu da će svi oni i dalje raditi u tom istom Parlamentu FBiH i donositi zakone i interesu svih građana FBiH i BiH.

Po važećem poslovniku Klubovi ne mogu slati obavijesti o sazivanju sjednice, pa upravo zato postoje predsjedavajući, kao i baviti se tehničkim uvjetima. Jasno je da postoje materijalno tehnički uvjeti, zgrada je tu, ali svaka obitelj ima neki kućni red pa i institucije pravila ponašanja, koja su u ovom slučaju i zakonom propisana i donesena u Poslovniku.

Nitko ne spori parlamentarnu većinu i da je sve po zakonu mi iz HSP-a BiH bi čestitali novoizabranom predsjedavajućem Fehimu Škaljiću iz SBB-a i dopredsjedavajućem Tomi Vidoviću iz SDP-a, ali ovako su oni za nas, do izvanredne sjednice, naprosto samo zastupnici.

Ukoliko ovo stanje ostane nakon izvanredne sjednice za šest dana, mi shvaćamo ovo kao jedan novi šamar hrvatskom narodu u BiH od strane HDZ-a BiH jer je glasovao za „nelegitimnog" Hrvata iz SDP-a, na mjesto koje pripada Hrvatima, po formi i sadržaju. Naprosto, čudi nas da zastupnici HDZ-a BiH glasaju protiv Stanka Primorca, bojovnika-brigadira HVO-a i HOS-a, Hrvata i katolika, i na štetu hrvatskog naroda u Federaciji BiH, zbog nekih osobnih i partikularnih interesa Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH. Ovo je samo još jedan dokaz koliko politička trgovina može biti nemoralna i neprincipijelna. Toliko o hrvatskom jedinstvu o kojem toliko pričaju i proklamiraju upravo oni koji do toga najmanje drže.

Hrvatska stranka prava najoštrije osuđuje pokušaj SDP-a, SBB-a i HDZ-a BiH, da stave pod svoju izravnu kontrolu Radio-televiziju FBiH, što bi FBiH vratilo u najcrnje doba komunizma, kada se uređivačka politika kreirala u centrali partije, a „crvenim" telefonom direktno zvalo u studio kada bi novinar pokušao objektivno informirati javnost. Gospodo, Europa Vas gleda!

Hrvatska stranka prava još jednom daje apsolutnu potporu predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru u njegovu radu i borbi za zakonitost u radu i poštivanje Ustava FBiH, te zaštiti svih naroda i građana u FBiH od samovolje pojedinaca i onih koji bi željeli napraviti državu za jednog čovjeka", stoji u priopćenju Hrvatske stranke prava BiH.