Dragan Čović: Nije sporna kuća, 
sve je dokazivo – 
želi me se zaplašiti

Dragan Čović
Davale su se i iznosile procjene vrijednosti, umetali katovi, mijenjalo vlasništvo i puno toga, a da me nitko ovih dana nije upitao za komentar - kazao nam je u uvodu razgovora dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH. U razgovoru za Večernji list govori kako je došlo do gradnje objekta i zapravo o čemu se radi.

Kako odgovarate na medijske i druge tvrdnje o Vašem bogatstvu, a posebno o objektu koji se gradi u Mostaru , što je izazvalo veliku pozornost u javnosti?

Na upit o mom bogatstvu - uistinu se osjećam bogatim, ali prije svega i u smislu, što smo živi, zdravi i što smo sretna obitelj. Razumijem da sam kao javna osoba predmet interesa javnosti, pa stoga i ne vidim problem da postoji veliko zanimanje javnosti za nečiju imovinu. Uostalom, i ja kao takva osoba ispunjavam svoje obveze prema svim relevantnim institucijama, kada je u pitanju imovina i imovinski karton mene i moje obitelji.

Što je onda sporno? Može se sve provjeriti?

Moja obitelj i ja u posljednjih nekoliko godina planirali smo i donijeli neke značajne životne odluke među kojima je i ta da u Mostaru želimo živjeti i to praktično pokazati gradnjom objekta, i u tome ne vidim nikakav razlog za ovakav (pokušaj) medijski linč. Zapravo, mislim da je netko ciljano igrao na tu kartu, posebno u ovom vremenu i ovdašnjim prilikama. Osobno mislim kako se dodatno želi uzburkati javnost u vrijeme ulaska u priču oko transformiranja federalne Vlade, odnosno rekonstrukcije vlasti kao i priče o ustavno - pravnoj poziciji i pravima hrvatskog naroda u BiH, a kada se vidi kroz koje je medije to plasirano, jasno je odakle je sve to krenulo.

Što nakon ovoga, hoćete li tražiti zaštitu?

Sada nakon ovoga, kako zbog sebe, tako zbog mog okruženja, a i zbog opće sigurnosti svih, želim koristiti to pravo. I za kraj jasna poruka onima koji su razmišljali da će me ovim neistinama zaplašiti - ovo je moj grad u koji želim živjeti i to praktično pokazujem.