Dodik: U Italiji ne želim zavrtanje ruku, ja sam svoju davno odvrnuo

Milorad Dodik
Ja idem to kazati na skupu u Italiji, a ne da tamo pregovaram sa /Sulejmanom/ Tihićem i /Zlatkom/ Lagumdžijom. Ja neću sudjelovati u razgovorima o konstituiranju vlasti u BiH izvan BiH. Što se mene tiče, to neće biti na dnevnom redu", rekao je Dodik u Beogradu nakon sastanka s predsjednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom.

Predsjednik RS-a je najavio da će sudjelovati na skupu u Italiji, koji organizira njemačka Fondacija Konrad Adenauer, ali da neće pristati da se razgovara o formiranju vlasti u BiH.

"Tamo idemo pričati o europskim temama i ništa drugo. Prema tome, ako neko bude postavljao to pitanje na dnevni red, ja neću sudjelovati, jer sva pitanja koja su toga karaktera trebaju se događati u BiH. Ja ne želim da se stječe dojam kako smo mi navodno negdje dovedeni, pa nam se zavrću ruke. Ja sam svoju ruku davno odvrnuo što se toga tiče", naglasio je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Predsjednik RS-a je ocijenio da se sastanak u Italiji zloporabljava, jer "on nema nikakve veze s pitanjem izbora Vijeća ministara ili bilo čega drugog".

U talijanskom gradu Cadenabia, od 26. do 29. studenoga bit će održan skup o temi "Je li Ustav BiH kompatibilan s EU", u organizaciji njemačke Fondacije "Konrad Adenauer", na kojem će sudjelovati lideri SNSD-a, SDS-a, HDZ-a, HDZ 1990, SDP-a, SDA, kao i predstavnici više institucija iz BiH.

Od stranih gostiju očekuje se dolazak Miroslava Lajčaka, direktora u Europskoj službi za vanjske poslove, Doris Pack, zastupnice u Europskom parlamentu, Christiana Schwarz - Schillinga, bivšeg visokog predstavnika u BiH i drugih.

SRNA