Bevanda: Moramo iskoristiti šansu i krenuti naprijed

Vjekoslav Bevanda, BIH, Europska unija
...za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicu Europske komisije Federicu Mogherini.

Predsjedatelj Bevanda je izrazio zadovoljstvo što je izjava o reformama u procesu priključenja Europskoj uniji usvojena na oba doma Parlamentarne skupštine BiH i što je visoka predstavnica Mogherini prisustvovala tom činu. On je rekao da BiH mora iskoristiti šansu koju je dobila od Europske unije kako bi krenula naprijed i izrazio nadu da će vrijeme koje je pred BiH biti ispunjeno entuzijazmom svih političkih učesnika.

„Pred nama je težak rad. Znamo koje smo zadatke dobili u Bruxelessu i znamo da su ostale obveze koje nismo završili. Vjerujem da ćemo ubrzo imati efikasan mehanizam koordinacije koji će omogućiti da BiH govori jednim glasom", rekao je tijekom susreta predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Visoka predstavnica Mogherini se zahvalila predsjedatelju Bevandi na potpori koju daje naporima da BiH krene putem napretka i istaknula da je sretna zbog koraka koji je BiH danas napravila, a što će rezultirati bržem putu ka Europskoj uniji.

Predsjedatelj Bevanda i visoka predstavnica Mogherini su se složili da je proces koji je pred BiH, težak i da je neophodno pokrenuti suštinske reforme koje će BiH približiti Europskoj uniji.