UHIĆEN DENIS STOJNIĆ Sumjniči se za međunarodno navođenje na prostituciju

Denis Stojnić
Avaz

Policija Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije uhitila je sinoć u Sarajevu Denisa Stojnića, bosanskohercegovačkog MMA borca, zbog sumnje na navođenje na međunarodnu prostituciju i primanje dara za trgovinu utjecajem, javlja Klix.

"Dana 29.10.2022.godine oko 23:00 po Naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode osobu D.S. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Međunarodno navođenje na prostituciju" iz člana 187. Kaznenog zakona BIH i "Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" iz članka 219. istog zakona", navedeno je iz Odjela za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a ŽS.

Na osnovu naredbe suca za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih kaznenih djela. Policija nije navela jesu li pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Stojnić je trenutno smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a ŽS i nad istim će se tijekom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O poduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužitlj Tužiteljstva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentiranja predmetnih kaznenih djela.

Kako saznaje Klix.ba, do njegovog uhićenja je došlo nakon otkrivenih informacija uz pomoć aplikacije Sky, koja je u prethodnim mjesecima dovela do niza uhićenja.