UBRZO SLUŽBENO OTVORENJE Novoizgrađena dionica autoputa Tarčin - Bradina zatvorena za sav promet

Tarčin Bradina autocesta

Nakon završene sanacije magistralne ceste Tarčin - Bradina, prestaje važiti privremena izmjena režima prometa na dijelu od naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tako da se sav promet preusmjerava na magistralni put M-17. Novoizgrađena dionica autoputa Tarčin - Ivan bit će zatvorena za sav promet do 28.10. kada će službeno biti otvorena.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralne ceste M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Izgradnja obilaznice

Na magistralnoj cesti Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktuelne su do 16 sati na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-tržnica „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralne ceste Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.