Tko je umjesto Jelke Miličević potpisao odluku za nabavku opreme od 7 milijuna maraka?

Tko je umjesto Jelke Miličević potpisao odluku za nabavku opreme od 7 milijuna maraka?
Harun Muminović/Fena

Prvog travnja ove godine potpisana je odluka o nabavci materijala i opreme u vrijednosti sedam milijuna KM, što je odobreno Federalnoj upravi civilne zaštite. Iako je zapovjednica Kriznog stožera FBiH ministrica Jelka Milićević, ona nije potpisala tu odluku.

"Odobrava se Federalnoj upravi civilne zaštite da izvrši nabavku materijala i opreme iz sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini u ukupnom iznosu 7.000.000 KM", navedeno je u odluci Kriznog stožera.

Ovom odlukom je zadužen FUCZ da provede javnu nabavku u skladu sa priopćenjem Agencije za javne nabavke od 17. ožujka 2020. te nakon provedenog postupka izvijesti Federalni stožer civilne zaštite.

Ono što je zanimljivo u odluci je da zapovjednica Milićević nije potpisala odluku o utrošku 7 milijuna KM, već je to neko učinio umjesto nje.

Pitanje je da li je osoba koja se u ime ministrice Milićević potpisala imala ovlast, s obzirom na to da na ovoj dužnosti Jelka Milićević ne nastupa kao ministrica, već kao zapovjednica Kriznog stožera.

Treba istaknuti da se radi o novom Kriznom stožeru koji je promijenjen krajem ožujka, a broj članova je smanjen na devet osoba.