VLASNIKA ČEKA OGROMNA KAZNA Uhićena dvojica državljana BiH nakon što su pronađena u ilegalnom smještaju

nezaposlenost, statistika, BIH, mladen pandurević, radnici, godišnji odmor, zapošljavanje, međunarodni praznik rada, radnici, jednokratna pomoć, Vlada FBiH, poslodavci, 1080 km, istraživanje, radnici, zapadni balkan, Njemačka, eu, strani radnici, radnici, radne dozvole, prvi svibanj, praznik rada, prava radnika, radnici, austrija, rad na crno, ilegalni smještaj, ilegalni boravak, državljani BiH
Ilustracija

Da Austrija ne voli ‘rad na crno’ dobro je poznato, a financijska policija izvijestila je jučer o slučaju u kojem je zatekla sedam radnika koji nisu imali valjane radne i boravišne dozvole.

Naime, prema priopćenju službenici financijske policije s u jednoj kući u Attnang-Puchheimu naišli na ilegalni radnički smještaj te nekoliko radnika koji nisu imali valjane radne i boravišne dozvole. Ondje je u malom prostoru živjelo 16 istočnoeuropskih radnika – njih sedam bez valjanih papira. Petorica Albanaca i dvojica državljana BiH su uhićeni, piše kroativ.at.

Budući da je jedan od radnika podnio zahtjev za e-karticu s krivotvorenim bugarskim dokumentima, službenici su ga otpratili do njegovog smještaja kako bi utvrdili njegov stvarni identitet. Službenici su na mjestu događaja pronašli 16 građevinskih radnika od kojih sedmorica nisu bili propisno prijavljeni. Naveli su da su ovdje već živjeli i prethodnih godina.

Vlasnik je prijavljen financijskoj policiji i okružnoj upravi Vöcklabruck. Nema sumnje da ga čeka ogromna kazna.