ŠEME Bivši ministar u vladi Srbije i kandidat za tajnika UN-a u velikoj korupcijskoj aferi u SAD

Vuk Jeremić

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić upleten je u veliku korupcijsku aferu u SAD, a u koju je upletena obitelj Biden, prenose mediji. Kako mediji prenose, Jeremić se viđao sa ljudima zaduženim za sigurnost i obranu u vrhu USA establišmenta i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao, odnosno kako bi postao generalni tajnik Ujedinjenih nacija, prenosi B92.

Hunter Biden je zatražio pomoć od savjetnika za nacionalnu sigurnost tadašnjeg potpredsjednika Joe Bidena, njegovog oca, Colina Kahla, kako bi osmislili 'šemu' da pomogne srpskom poslovnom partneru, Vuku Jeremiću, da postane generalni tajnik UN, naveo je u izvještaju washingtonski free Bitcon, prenose mediji.

Kako se dalje dodaje, u srpnju 2016. Hunter je ugovorio sastanak za Vuka Jeremića i Kahla, koji je sada podtajnik obrane za politiku u Pentagonu. Mediji prenose da je Jeremić ispričao da je Kahl 'obećao' da će saznati više o izborima u UN.

U pismu Hunteru Bidenu u srijedu, predsjednik Odbora za nadzor Predstavničkog doma James Comer se raspitivao o povezanosti obitelji sa aktivnostima u Ukrajini, Kini i drugim zemljama:

"Komitet za nadzor i odgovornost istražuje slučaj predsjednika Bidena. Veze sa određenim međunarodnim i domaćim poslovnim transakcijama i praksama, uključujući vas i vaše suradnike koji su prodavali utjecaj kako bi generirali milijune dolara za obitelj Biden", napisao je Comer, prenosi 'Alo'.

"Dokazi pokazuju da ste sudjelovali u stranim poslovima sa pojedincima koji su bili povezani sa Komunističkom partijom Kine i primali značajne iznose novca od stranih kompanija bez pružanja bilo kakvih poznatih legitimnih usluga", prenosi pomenuti portal.

Portal u nastavku navodi da je pomoćnik iz Comerovog ureda rekao: "Vuk Jeremić je povezan sa poslovima Huntera Bidena i vjerojatno posjeduje ključne informacije".

Upletenošću Vuka Jeremića u ovu aferu, ovaj 'patriot' je, kako mediji prenose, još jednom osramotio Srbiju pred svijetom. Afere se nižu jedna za drugom, kraj se ne nazire, a sramota ostaje. Inače Jeremić je bio ministar vanjskih poslova Srbije i nekadašnji predsjedatelj Opće skupštine UN.