RIJETKI VJERUJU DA OVO POSTOJI Njemici (24) iz trbuha uklonjen tumor težak 32 kg

Tumor Njemačka

Tumor koji je ispred sebe na operacijskom stolu imao prof. Atanas Ignatov težak je nevjerojatna 32 kilograma. Iskusni kirurg njemačke Sveučilišne bolnice Magdeburg pacijentici (24) je uklonio benigni megaulkus s jajnika, piše Fenix-magazin.

Cistadenom je dugo vremena neprimjetno rastao u tijelu žene. Kako je tumor rastao, žena je u početku ignorirala simptome. “Pacijentica se bojala operacije i zato je ignorirala tumor”, rekao je prof.Ignatov.

Tek kada je 24-godišnjakinja već patila od nedostatka zraka i osjećaja težine, obratila se za pomoć klinici za žene Sveučilišta Magdeburg u Saskoj-Anhaltu. Osim toga, pacijentica je jedva mogla jesti jer se tumor proširio njezinim tijelom. Posljedica rasta tumora je bilo mršavljenje!

Tumor Njemačka

“Nakon sveobuhvatne dijagnoze, utvrđeno je da je tumor dosegao znatnu veličinu i da ga je potrebno hitno ukloniti kako bi se spriječile daljnje zdravstvene komplikacije”, rekla je glasnogovornica klinike.

Tijekom operacije tim prof. Ignatova otkrio je da je tumor već srastao s crijevima i trbušnim omentumom. Međutim, stručnjaci su uspjeli ukloniti priraslice.

Višesatnom operacijom tumor je konačno u potpunosti uklonjen. Pacijentica je mogla napustiti kliniku samo tjedan dana nakon zahvata, piše Fenix-magazin.

“Tumor ove veličine iznimno je neobičan jer žene obično rano traže liječničku pomoć”, rekao je profesor nakon zahvata. Apelira na oboljele da potraže pomoć na prve znakove: “Oboljele žene ne trebaju se bojati. Rano otkrivanje je ključ uspješnog liječenja.”